برنده سیلهای ویرانگر اخیر سدسازان بودند چرا که در فقدان عملیات گسترده آبخیزداری و مدیریت حوضههای آبخیز در مناطق مختلف کشور، سدها توانستهاند خودی نشان دهند تا از آنها به عنوان یکی از راهکارهای اصلی کنترل سیل نامبرده شود. اما آیا واقعا سدسازی راهکار اصلی کنترل سیل و ذخیره آب در کشور است؟
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سیلاب های اخیر در کشور حاوی حجم زیادی رسوبات است که بعد از ته نشین شدن، بر روی زمین باقی می مانند که به مرور خشک شده و ممکن است به کانون گرد و غبار تبدیل شوند. برای جلوگیری از تبدیل شدن رسوبات سیل اخیر به کانون گرد و غبار، قرق دشت های این مناطق باید جدی گرفته شود و دراین راستا مکاتبات لازم صورت گرفته ...
از آنجا که تکرار پدیده سیل دور از انتظار نیست، بررسی دقیق پیامدهای این رخداد می تواند در فرآیند تولید نقشه راه و رویارویی انسان با سیلاب را طراحی کرد. باران های سیل آسا و سیلاب حاصل از آن در روزهای نخستین فروردین ماه امسال، خسارات قابل توجهی را به زیرساخت ها وارد کرد. با وجود این خسارت ها، روان آب ها موجب پر شدن سدها و تالاب هایی شد که زمانی رو به ...
بعد از وقوع سیل زمزمههایی از مجلس شنیده میشود که اعتبارات مربوط به حفاظت از تالابها به جبران خسارات سیل و سیلاب اختصاص یابد درحالیکه بههیچعنوان کار درستی نیست و باید این اعتبارات را حفظ کنیم. وجود تالابها باعث شد، حجم آب ناشی از بارشهای سنگین اخیر روانه آن شود.
تا اواخر سال گذشته ۷۱ درصد از مساحت استان خراسان شمالی با پدیده خشکسالی مواجه بوده است و این امر قسمتهای مختلف استان همچون بخش کشاورزی، تأمین آب شرب حوزه روستایی و شهری و … را درگیر خود کرده است. این درحالی ست که از اواخر سال گذشته تاکنون خراسان شمالی با ریزش نزولات آسمانی با حجم خیلی زیاد و قابل توجهی در این استان مواجه بوده است.
سرعت یافتن تغییرات اقلیمی و انقراض گونه های گیاهی و جانوری در معرض خطر که حتی هنوز شناسایی و ثبت نیز نشده اند، موجب نگرانی شدید فعالان محیط زیست شده و این موضوع را به شعار روز جهانی زمین پاک در سال ۲۰۱۹ تبدیل کرده است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه سیلهای اخیر باعث ورود حجم زیادی از رسوبات به رودخانهها و تالابها شده است، گفت: این رسوبات میتواند باعث پر شدن مخزن تالابها، تغییر زیستگاهها و جابجایی برخی گونههای آبزی شود. / مدیرکل دفتر اکوسیستمهای تالابی سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: هیچ گزارشی مبنی بر آلودگی نفتی ...
رئیس دانشکده علوم جغرافیایی دانشگاه خوارزمی، علم جغرافیا را علم شناخت محیط و تحلیل و تفسیر رفتار انسان با محیط دانست و گفت: همه دستگاههایی که به نوعی با مسائل روز مرتبط هستند، باید یک برنامه مشخص آموزشی در این زمینهها تدوین کنند. همانطور که "شبکه ورزش" و "شبکه سلامت" داریم، باید "شبکه محیط زیست" یا "شبکه آب و اقلیم" هم داشته باشیم. برنامهها و گزارشهای ...
به گفته یک پژوهشگر محیط زیست، در هر ثانیه حدود ۳۵۰ مترمربع از جنگلها و حدود ۴۰۰ مترمربع از مراتع ایران در حال از بین رفتن هستند و این روند نشان میدهد ایران تا بیست سال آینده جنگلی نخواهد داشت.
با وجود اینکه کارشناسان، گزارشی در مورد آلودگی زیست محیطی کارخانه «کاوه سودا»، ارایه نکرده اند و رصدهای لازم و پایش های زیست محیطی به طور مداوم و متناوب از این مجتمع انجام می شود، اما برخی رسانه ها با تکیه بر اظهارات برخی افراد و همچنین برخی اهالی روستاهای اطراف، اعلام کرده اند که آلودگی های زیست محیطی این واحد بیش از حد استاندارد بوده و در این زمینه ...
زیست آنلاین: طبیعت میتواند حتی برای افرادی که به شدت غیرفعال هستند، از هر دارویی قویتر باشد؛ علاوه بر آن گوش دادن به موسیقی نیز یکی از مهم ترین درمان های بیماران روانی و عصبی به شمار می رود.
دکتر بابک ناخدا، مدیر گروه فیزیولوژی مولکولی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران در مراسم روز مزرعه، از تولید خوراکهای علوفهای متحمل به سرما و خشکی در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خبر داد.
«مه لقا ملاح»، ملقب به مادر محیط زیست ایران و مدیرعامل جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست که صد و یکمین سال زندگی خود را سپری می کند، معتقد است که کتابخوانی می تواند کودکان را به عنوان ناجیان زمین به حفظ محیط زیست تشویق کند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان ضمن اشاره به اینکه متخلفین در سال گذشته مبلغ ۳۰ میلیارد ریال خسارت به حفاظت محیط زیست خراسان رضوی وارد کردهاند، گفت: مقادیری از این جرایم به حساب خزانه واریز و مابقی در دست پیگیری است.
نابودی جنگل همیشه با دخالت مستقیم و غیرمستقیم انسان به وقوع پیوسته است. به عنوان مثال با انجام بهره برداری بی رویه و قطع یکسره در جنگل شرایط بروز سیل و طوفان و همچنین تشدید بیماری ها و آفات فراهم گردیده است. مساحت پوشش جنگلی کشور در حال حاضر حدود ۱۴.۲ میلیون هکتار است که متاسفانه بخشی از آن آلوده به بیماری و آفت شده است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی از آبگیری ۶۳ درصد از عرصه پارک ملی دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: تراز دریاچه ارومیه ۱۱۸ سانتی متر افزایش یافته است.
استاد تمام دانشکده برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به تحقیقات خود و دانشجویانش، که بیشترین میزان ارجاعات در دنیا را داشته و باعث شده اسم او در لیست دانشمندان یک درصد پراستناد دنیا قرار گیرد، گفت: ایده ما روش یا مدل جدیدی برای محاسبه "نرخ خطای حفاظت در برابر صاعقه" است که از مدل "شاخه پیشرونده" (leader progression model) استفاده میکند و بر اساس ...